DESINFECTIE EN OZONISATIE

Ozonisatie is een doeltreffende, veelzijdige en onder onze klanten populaire schoonmaakmethode die niet alleen onaangename geuren verhelpt maar ook nog:

 • Aanwezige allergenen elimineert
 • Micro-organismen in huizen/kantoren/voertuigen/boten etc. verwijdert.

OZONISATIE ALS DESINFECTIEMETHODE

Dankzij ozonisatie worden nare geuren verholpen en wordt de lucht ook meteen vrij van ziekteverwekkers, micro-organismen en andere deeltjes die geuren verspreiden. Bovendien zijn er geen chemische producten nodig, die schadelijk voor de gezondheid zijn en in de lucht en op de gereinigde oppervlakken kunnen achterblijven.
Last but not least elimineert deze methode bacteriën, virussen en schimmels, de veroorzakers van onze ziekten.
Een ander voordeel van ozonisatie is het feit dat de gereinigde oppervlakken niet beschadigd raken en er geen onprettige chemische geur in de ruimte blijft hangen..


De duur van de schoonmaak hangt af van de omvang van het probleem en de gereinigde oppervlakken/kamers en het aantal en vermogen van de gebruikte ozongeneratoren. Ozonisatie van een ruimte duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten.

 

 

Wat is ozon?

Ozon is een molecuul uit drie zuurstofatomen dat een krachtige antiseptische eigenschap heeft.
Het veroorzaakt oxidatie van onverzadigde vetzuren, de bouwstoffen van het celmembraan van bacteriën. De ozon richt schade aan die de bacterie verwoest of zorgt dat deze zich niet meer kan voortplanten.

Read More

OZONISATIE THUIS

Ozonisatie van het interieur en de strijd tegen het coronavirus

Bacteriën | Coronavirus

Ozonisatie wordt ook almaar populairder in de strijd tegen het coronavirus
Ozonisatie wordt aanbevolen op plekken die zijn bezocht door mensen die positief zijn getest op corona of diegenen die veel reizen/hebben gereisd en daarbij vaak in contact zijn geweest met andere mensen.
Daarnaast wordt ozonisatie ook ten zeerste aanbevolen als standaard schoonmaakroutine op plaatsen waar veel mensen wonen (vooral kinderen) met allergieën en in diervriendelijke huishoudens.

 

 

Zoals gezegd helpt de oxidatie van ozon om de membraancellen van micro-organismen te doden; het vernietigen van ongewenste microben duurt slechts enkele minuten. Ozon wordt ook gebruik om voertuigen als auto’s, busjes, caravans boten en woonboten te desinfecteren.

Neem contact met ons op en boek alvast een datum.

Schimmel | Fungus | Mijt

Ozonisatie van een woning wordt uitgevoerd om meerdere redenen. Ten eerste wordt het aanbevolen om kamers te desinfecteren die bijvoorbeeld langere tijd niet gebruikt zijn, waardoor en bacteriën aanwezig kunnen zijn die schadelijk zijn voor de gezondheid.
Ten tweede wordt deze procedure aanbevolen samen met het drogen van een woning om schadelijke schimmels te verwijderen, die onder andere voorkomen op de muren. Een schimmelinfectie veroorzaakt ademhalingsproblemen waaronder astma, allergieën en terugkerende bronchitis.

Het zelfstandig verwijderen van schimmels is ondoeltreffend omdat de pathogene micro-organismen diep doordringen in het oppervlak waar ze op zitten. Ozon zorgt voor complete vernietiging van schimmels.

Geuren

Ozonisatie van een woning/huis is ook een geweldige manier om van onaangename geuren af te komen. Deze kunnen worden veroorzaakt door talloze factoren zoals vochtige muren, plafonds en vloeren. Ozon is ook heel goed in het verwijderen van hardnekkige geuren zoals van sigarettenrook, urine, verse verf, verbranding, dierlijke uitwerpselen, vuilnis etc. Geurneutralisatie door ozonisatie kan plaatsvinden in verschillende ruimten zoals:

 • Kelders
 • Zolders
 • Voertuigen

Ozonisatie is overal mogelijk waar onaangename geuren aanwezig zijn.

Meer informatie of vragen? Twijfel niet en neem contact met ons op.

TAPIJT & BEKLEDING

Complete reiniging, tapijten, meubels en autobekleding

Professionele uitrusting, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en een grondige beurt (door onze specialisten) herstellen het originele, frisse uiterlijk van bekleding (ook van leer) en ander textiel.

 • Banken en fauteuils,
 • Voetenbankjes, (arm)stoelen, poefen, chaise-longues etc.
 • Tapijten (ook hoogpolig), kleden, gevarieerde stoffering

Meer informatie of vragen? Twijfel niet en neem contact met ons op.

hello@sofreshsoclean.nl

TUIN & TERRAS

Tuinen | Patio’s | Terrassen | Balkons

Professionele, hoogwaardige uitrusting, zorgvuldig gekozen schoonmaakproducten en een grondige beurt zorgen dat jouw tuin/terras er weer als nieuw, fris en prachtig bij staat. Daarnaast zal impregnatie van een vers gereinigd oppervlak ervoor zorgen dat het frisse uiterlijk en de
goede staat aanzienlijk langer behouden blijven.

 • Reinigen van kasseien
 • Reiniging en impregnatie van houten terrassen en balustrades
 • Reinigen van steen, composiet en beton
 • Dieptereiniging van tegels en voegen

Meer informatie of vragen? Twijfel niet en neem contact met ons op.

hello@sofreshsoclean.nl